Walne Zebranie Członków

W dniu 24 maja br. w Centrum Kultury z Biblioteką w Sitnie odbyło się Walne Zebranie członków Stowarzyszenia Lokalna Grupa Działania Ziemia Zamojska. Podczas posiedzenia przedstawiono sprawozdania z działalności Zarządu, Rady oraz sprawozdanie Komisji Rewizyjnej za ubiegły rok 2022. Jednogłośnie udzielono absolutorium Zarządowi za 2022 r., zatwierdzono sprawozdanie, bilans, rachunek wyników oraz informację dodatkową do rocznych sprawozdań finansowych Stowarzyszenia. Po przedstawieniu zmian w Statucie Stowarzyszenia, jednogłośnie podjęto uchwałę w sprawie jego zatwierdzenia. Ponadto dokonano wyboru nowych członków Rady LGD. W dalszej części spotkania podsumowano okres programowania 2014-2020. Przedstawiono także założenia nowej Lokalnej Strategii Rozwoju na lata 2023-2027 po czym podjęto uchwałę w sprawie przyjęcia jej do realizacji. Po omówieniu spraw różnych, Pani Dominika Witkowska Prezes Stowarzyszenia LGD Ziemia Zamojska, podziękowała obecnym na zebraniu członkom Stowarzyszenia za tak liczne przybycie.

Zapraszamy do obejrzenia foto relacji dostępnej: https://www.facebook.com/profile.php?id=100069389288062