Warsztaty Kulinarne w Nieliszu

9 kwietnia w Gminnym Ośrodku Kultury w Nieliszu odbyły się warsztaty kulinarne w ramach projektu pn. “Dziedzictwo kulinarne i rękodzielnicze Ziemi Zamojskiej”, realizowanego dzięki wsparciu finansowemu Starostwa Powiatowego w Zamościu. Pod okiem kucharza Adama Kota uczestnicy przygotowywali tradycyjne potrawy regionalne takie jak cebularz zamojski, pierożki drożdżowe z soczewicy i kapusty, polędwiczki wieprzowe zawijane z kindziukiem w sosie z zielonym pieprzem, potrawkę z królika z pure z zielonego groszku. W ramach zajęć prowadzący udzielił uczestnikom instruktażu układania serwetek i dekorowania stołu. Wspaniała międzypokoleniowa atmosfera, zaangażowanie uczestników oraz owocna współpraca z Gminnym Ośrodkiem Kultury w Nieliszu z pewnością będą podstawą do kolejnych przedsięwzięć w gminie Nielisz.

Zapraszamy do obejrzenia galerii zdjęć dokumentującej wspólne międzypokoleniowe przygotowywanie potraw.